Friday, May 25, 2012

De Jom Kipoeroorlog-de Psalm 83-oorlog
De Jom Kipoeroorlog, ook bekend als de Oktoberoorlog of de Ramadanoorlog, begon op Jom Kipoer 6 oktober 1973 en duurde tot 22 of 24 oktober, afhankelijk van het oorlogsfront. De oorlog werd geïnitieerd door een coalitie van Egypte en Syrië die een aanval inzetten tegen Israël. Ook Algerije, Irak, Koeweit, Libië, Marokko, Saoedi-Arabië, Soedan en Tunesië stuurden soldaten, tanks en/of gevechtsvliegtuigen naar de strijd.

Lees meer...


Ik haal deze geschiedenis aan omdat de huidige situatie in het Midden-Oosten wel anders lijkt te zijn dan in 1973, maar feitelijk is er NIETS veranderd en het Midden-Oosten en Israël stevent af op de Psalm 83-oorlog.

Ook Damascus zal worden verwoest. De wrede, moorddadige president Bashar Assad is tot gekke sprongen in staat en kan door een oorlog met chemische wapens en met behulp van Hezbollah Israël tot wanhopige verdedigingsacties dwingen. Hoe Israël reageert en die verwoesting van Damascus zal gaan leest u in Jeremia 49:24-27.
Intussen zullen de waarschuwende oordelen en de “beginweeën” (zie Matteüs 24:5-8) over de wereld krachtig doorgaan. De tijd is kort. Het gaat nu wel erg snel.
Het is heel goed mogelijk dat de HERE profetieën net iets anders vervult dan onze scenario’s. Toch waag ik het erop: Ik denk dat eerst de lokale oorlog uit Psalm 83 zal losbarsten. Enkele teksten uit die Psalm tonen de actualiteit van die Psalm en ook de genade van God aan.

Lees meer.... 

Waarom die aanstaande Psalm 83-oorlog zo belangrijk is leest men hier: 

No comments:

Post a Comment

Zie: HTML-tags in reacties toepassen en open met deze link een nieuw tabblad of nieuwe pagina om de aanwijzingen te kunnen raadplegen.