Wednesday, June 6, 2012

De komende dictatuur

 
De komende dicatuur (I)

Er komt een dictatuur aan. Het is niet de vraag of dat gebeurt, maar wanneer dat gebeurt. Je hoeft geen doemdenker te zijn om het aan te zien komen; alleen zij die hun kop in het zand steken (en dat zijn er vrij veel) zien het niet. Je hoeft ook het boek Openbaring (het laatste boek van de bijbel) niet te lezen om het aan te zien komen. Het wél lezen van het boek kan helpen, maar maakt je vreemd genoeg minder geloofwaardig bij hen die het niet lezen.Er zijn trends in onze huidige maatschappij, beschaving en wereld die onvermijdelijk zullen leiden tot een dicatuur. Nu gebeurt dit niet zomaar. Mensen moeten bereid zijn hun zelfbeschikking en privacy uit handen te geven. Er moeten ook heel wat heilige huisjes omver voordat het zover is. Maar wanneer iedereen voldoende in is geslapen, wanneer iedereen tegelijk voldoende bang is voor wat er gebeurt, zal de dictator toeslaan.

Dictators zijn er altijd geweest en zullen er altijd zijn zolang er mensen op aarde rondlopen. De gedachte dat onze democratie zodanig met onze beschaving en psyche is verweven dat het niet meer fout kan gaan is volkomen naïef. Er zijn bedreigingen van buitenaf én van binnenuit die de weg bereiden voor een nieuwe dictator. Daarnaast zijn er additionele factoren die ervoor zullen zorgen dat deze dicator absolute controle zal hebben over een grotere groep mensen dan ooit tevoren. Of hij nu Hitler, Stalin, Nebukadnessar, Antichrist of Sjaak heet, lief zal hij niet zijn in zijn allesverslindende honger naar macht en roem.
Bedreigingen van binnenuit

Lees meer...

No comments:

Post a Comment

Zie: HTML-tags in reacties toepassen en open met deze link een nieuw tabblad of nieuwe pagina om de aanwijzingen te kunnen raadplegen.