Tuesday, July 10, 2012

Het BEEST in BRUSSEL

Dwaasheid?

Veel Nederlanders zijn terecht ongerust over de toekomst. Ons gezin gaat er in 2013 minstens 3,25% op achteruit. Het einde van de recessie is nog lang niet in zicht. Iets minder Nederlanders, maar toch nog veel, kijken verbaasd naar ons parlement dat volgend jaar 4,7 miljard euro in het ESM (Europees Stabiliteits Mechanisme) gaat storten en zich voor totaal 40 miljard euro garant stelt.


Volgend jaar kost dat per Nederlander nog eens 300 euro. Wat bezielt onze volksvertegenwoordigers? De burgers worden in een tijd die toch al niet makkelijk is op kosten gejaagd voor de EU. Waarom? Noem maar op: Om de gammele EU overeind te houden. Vanwege het financiële wanbeleid van sommige landen. Vanwege de corruptie in die landen. Waarom gaven maar een paar partijen tegengas? PVV, CU, SGP, Pvd Dieren en SP. Waarom de EU bijna blanco volmacht geven over zo’n 700 miljard euro? Dus ongelooflijk veel meer macht voor “Brussel”! Er is nog meer aan de hand. Er moeten EU-obligaties komen. “Om de lasten eerlijk te verdelen” roepen EU landen met wanbeleid. Anders en duidelijker gezegd: “Geef ons via de EU jullie geld”. Bondskanselier Angela van Duitsland wordt onder druk gezet, zeg maar gerust gechanteerd door premier Mario Monti van Italië en president François Hollande van Frankrijk om (toe) te geven. “Anders gaan we eruit” dreigt Monti. Ach, mocht dat eens gebeuren! Wat een genade zou het zijn als de EU zou instorten.


Wat is er aan de hand? Waarom noemen we de EU “het Beest in Brussel”? Wat is er gaande en wat zit er geestelijk achter?

Lees meer...

No comments:

Post a Comment

Zie: HTML-tags in reacties toepassen en open met deze link een nieuw tabblad of nieuwe pagina om de aanwijzingen te kunnen raadplegen.