Monday, July 9, 2012

Jezus Christus was NIET in Engeland


Dit is een dwaling die eigenlijk te bizar voor woorden is, maar omdat ik mensen ken die in deze dwaling geloven besteed ik er aandacht aan.

De dwaling is er op gebaseerd dat er veel ruimte LIJKT te zijn om te suggereren dat de Heer Jezus Christus tussen zijn 12de en 30ste levensjaar elders dan in het door de Romeinen bezette Israël kan zijn geweest.


De Bijbel zegt in het Nieuwe Testament NIETS over waar de Heer Jezus tussen zijn 12de en zijn 30ste levensjaar is geweest, maar wie de Bijbel en het NT in zijn context leest en begrijpt, weet dat de enige plaats op aarde waar de Heer Jezus in zijn niet-publieke jaren is geweest, Israël moet zijn geweest, en met name woonde en leefde en werkte Hij in Nazareth en omgeving.

Daar was Hij timmerman zoals zijn pleegvader (want God was en is zijn Vader), maar ook zijn juridische vader Jozef, en Hij was zelfs ook bouwvakker-timmerman, want in zijn tijd op aarde was er in de periode veel bouwactiviteit in Nazareth.

Zie:

Wie is Jezus?
een documentaire
Nederlands - Hardcover
2ehands exemplaar vanaf: € 3,95
Toon 2ehands exemplaren
De Heer Jezus was een JOOD en Hij kwam in eerste instantie als Messias van- en voor zijn eigen volk, dus wat had Hij in andere landen en onder andere volken te zoeken?

HELEMAAL NIETS!

Deze dwaling dat de Heer Jezus in Engeland of elders dan in Israël zou zijn geweest tussen zijn 12de en 30ste levensjaar is zo ABSURD dat het aantoont dat indien men niet begrijpt WIE Hij is en WAT zijn missie op aarde was, men tot zeer vreemdsoortige theorieën en aannames kan komen.


Google op: is Jezus in Engeland geweest?

No comments:

Post a Comment

Zie: HTML-tags in reacties toepassen en open met deze link een nieuw tabblad of nieuwe pagina om de aanwijzingen te kunnen raadplegen.