Saturday, September 15, 2012

Rebekka vond een veilig thuis bij JEZUS

Een veilig thuis, een beschermde plek. Het is de basis voor een gezonde ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige, volwassen burgers. Vele duizenden kinderen in Nederland leven echter dagelijks in angst. Kinderen, die worden geslagen, verwaarloosd, misbruikt, vernederd of genegeerd óf die moeten toekijken hoe één van hun ouders geweld wordt aangedaan.


Kinderen zijn heel vaak getuigen van partnergeweld. Kinderen die getuige zijn (geweest) van geweld tussen hun ouders hebben een grote kans om later zelf ook dader of slachtoffer te worden van huiselijk geweld. Want vergis je niet: kinderen horen en zien meer dan je denkt. Ze voelen de spanningen in het gezin feilloos aan. Kinderen willen dat het geweld ophoudt; ze voelen zich verantwoordelijk voor wat er gebeurt en zijn vaak bang dat hun gedrag escalatie veroorzaakt. Vaak weten de kinderen niet waar ze naartoe moeten met hun problemen. Uit onderzoek is gebleken dat het een kind net zo erg beschadigt wanneer het getuige is van huiselijk geweld als wanneer het slachtoffer is van kindermishandeling. Getuige zijn van geweld vergroot de kans op een gewelddadige relatie in het volwassen leven. In de meeste situaties gaat het om geweld van de (stief-)vader tegen de moeder. Als klein meisje ben ik ook geconfronteerd met dit geweld, waardoor mijn ontwikkeling waarschijnlijk anders verliep dan dat het zou moeten zijn.

Lees meer... 

No comments:

Post a Comment

Zie: HTML-tags in reacties toepassen en open met deze link een nieuw tabblad of nieuwe pagina om de aanwijzingen te kunnen raadplegen.