maandag 25 maart 2013

Medvedev: Cyprus geplunderd

Dmitry Medvedev

Rusland heeft afkeurend gereageerd op de overeenkomst van Cyprus met de Europese Unie. "Het plunderen gaat door", zei premier Medvedev in een reactie.

Russen hebben miljarden geparkeerd bij de twee grote Cypriotische banken. Volgens de overeenkomst die de EU met Cyprus heeft gesloten, wordt de tweede bank, de Laikibank, opgesplitst en op den duur gesloten.


De grootste bank, de Bank of Cyprus, wordt geherstructureerd. Spaarders tot 100.000 euro worden ontzien. Hoeveel spaarders boven de 100.000 euro, onder wie veel Russen, moeten bijdragen is nog onduidelijk. Een deel van de tegoeden worden omgezet in aandelen van de bank.

Vorige week dreigde Medvedev met maatregelen als de overeenkomst tussen Cyprus en de trojka van EU, IMF en ECB de belangen van Rusland zou schaden. Moskou zou bijvoorbeeld kunnen besluiten Russische staatsreserves - in euro's - te verkopen. Daardoor kan de Europese munt schade oplopen.

Bron...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zie: HTML-tags in reacties toepassen en open met deze link een nieuw tabblad of nieuwe pagina om de aanwijzingen te kunnen raadplegen.