Thursday, March 14, 2013

Ook België gaat voortaan Joodse producten boycotten afkomstig uit ‘betwiste’ gebieden

Vrijdag 25 november 2011. Een delegatie van Vredesactie en Action pour la Paix bezorgde een winkelkarretje vol ‘gestolen goederen’ aan minister Van Quickenborne (Open VLD). Jaffa sinaasappelen werden gelabeld met ‘War Starts Here‘. Vredesactie eiste een verbod op invoer van Joodse goederen afkomstig uit de betwiste gebieden. Volgens anti-Israël organisaties en NGO’s zoals bv. Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen is een etikettering alleen niet voldoende. 


Sommige organisaties zoals COMAC, de extreemlinkse PVDA (België), Intal enz. beschouwen héél Israël als ‘bezet Palestijns gebied’ en gaan nog een stap verder door een volledige boycot van àlle producten te eisen die afkomstig zijn uit Israël en eisen de onmiddellijke opzegging van het associatieverdrag tussen de EU en Israël. Het zou dus best kunnen dat deze etikettering slechts een eerste aanzet is naar een volledige economische boycot van Israël door de Europese Unie.

In navolging van de Nederlandse regering gaat nu ook België Joodse producten die afkomstig zijn uit de ‘bezette’ gebieden boycotten. Producten zoals fruit en groenten, maar ook wijn, honing, olijfolie, vis, vlees, kip, eieren en cosmetica die worden geproduceerd in Oost-Jeruzalem, de Golan Hoogte en Judea & Samaria (de West Bank) mogen niet meer geëtiketteerd worden als ‘Made in Israel’.

Lees de rest van dit berichtNetanyahu signs deal for new coalition government

US drone escapes attack over Hormuz. Syria threatens to bomb Lebanon. Russian marines dock in Beirut 

Al Qaeda’s Nusra fights to seize Syrian Golan in time for Obama visit 

Al Qaeda forms volatile 1,000-km chain from Baghdad to Damascus

 

No comments:

Post a Comment

Zie: HTML-tags in reacties toepassen en open met deze link een nieuw tabblad of nieuwe pagina om de aanwijzingen te kunnen raadplegen.