Monday, April 22, 2013

CISPA; Cyber Intelligence Sharing and Protection Act

Terwijl iedereen was afgeleid door de gebeurtenissen in Boston is er met haastige spoed een wet door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden geloodsd. Een wet waaronder grote bedrijven als Microsoft, Facebook en Google straks “vrijwillig” alle informatie delen met de Amerikaanse overheid.


Het gaat hier om CISPA, wat voluit betekent: Cyber Intelligence Sharing and Protection Act. Deze wet maakt het mogelijk om informatie afkomstig van internetverkeer, te delen tussen de Amerikaanse regering en bepaalde (technologie) bedrijven. Het officiële doel ervan is om de Amerikaanse overheid te helpen met het onderzoeken, bestrijden en voorkomen van cyberdreigingen.


In eerste instantie kwam de wet in 2012 niet door de Senaat, maar deze 'vernieuwde' versie maakt een goede kans dat wel te doen. Met 288 stemmen voor en 127 tegen werd hij afgelopen donderdag door het Huis van Afgevaardigden geaccepteerd. De volgende stap is dat hij naar de Senaat gaat en als die eveneens positief stemt dan komt hij op het bureau van Obama terecht voor ondertekening.

Hooggeplaatste Witte Huis adviseurs zeggen dat ze Obama zullen adviseren om zijn veto erover uit te spreken, maar tekent hij toch dan zal ieder groot (internet) bedrijf min of meer gedwongen worden om op “vrijwillige” basis al hun informatie aan de Amerikaanse overheid ter beschikking te stellen.

Lees meer...

INTERNET FREEDOM & PRIVACY IS GONE - CISPA

 

CISPA

No comments:

Post a Comment

Zie: HTML-tags in reacties toepassen en open met deze link een nieuw tabblad of nieuwe pagina om de aanwijzingen te kunnen raadplegen.

Note: Only a member of this blog may post a comment.