Wednesday, October 30, 2013

De vuile legale handen van de Europese Unie

Brussel, woensdag 23 oktober 2013. President van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas wordt hartelijk verwelkomd door de Belg Herman Van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad. Abbas maakte de reden van zijn bezoek aan Brussel meteen duidelijk: “Ik roep de Europese bedrijven en buitenlandse bedrijven op om een einde te maken aan hun handelsrelaties met bedrijven in de nederzettingen,” en onderstreepte de noodzaak van een economische boycot van delen van Israël die Abbas beschouwt als zijnde Palestijns grondgebied (alles wat zich dus bevindt voorbij de pre-1967 lijn of Groene Lijn.)

 Dr. Manfred Gerstenfeld interviewt ambassadeur Alan Baker

“De Europese Unie heeft dit jaar een richtlijn uitgevaardigd, die haar lidstaten oproept om alle transacties met Israëlische onderzoeksinstellingen, bedrijven en andere organisaties, stil te leggen in wat de EU beschouwt als “bezette gebieden” en in het bijzonder in de Israëlische nederzettingen, dewelke de EU illegaal acht.

Deze richtlijn illustreert een inherente bevooroordeelheid van de EU jegens Israël en veroordeelt als zodanig elke aspiratie van de EU dat het, met schone handen, haar betrokkenheid bij de Israëlisch-Palestijnse vredesonderhandelingen kan voortzetten.

Dus, dacht ik dat het dringend werd om een breed gedragen juridisch advies uit te geven om uit te leggen waarom deze richtlijn moet worden ingetrokken, omdat die onjuist is, verkeerd gebaseerd is en in strijd met de status van de EU in het vredesproces.
Lees de rest van dit bericht


No comments:

Post a Comment

Zie: HTML-tags in reacties toepassen en open met deze link een nieuw tabblad of nieuwe pagina om de aanwijzingen te kunnen raadplegen.