Saturday, May 31, 2014

Onder druk van de Verenigde Staten handhaaft Israël stilzwijgende bouwstop op de Westbank

Het lijkt er op dat Israël andermaal bezweken is voor de druk van de Amerikaanse regering en een stilzwijgende bouwstop handhaaft in de Israëlische dorpen en gemeenten voorbij de Groene Lijn, meer bepaald in Oost-Jeruzalem, Judea en Samaria. Enkel daar waar constructiewerken aan de gang zijn, wordt verder gewerkt, maar geen enkel nieuw bouwplan, geen enkele nieuw huis en geen enkele baksteen wordt er nog bijgelegd.

De kwestie is natuurlijk als Israël dat ‘stilzwijgend’ doet, wie in het Westen het dan nog zal opmerken, laat staan kunnen waarderen. Geen kat die het weet, behalve Israël en zijn grote ‘vriend’ de Verenigde Staten. Bovendien staat Israël te springen om met de bouw te beginnen van zowat 14.000 aangekondigde nieuwe huizen voor de vele jonge bouwlustige Israëlische gezinnen. Een bouwstop, ook al gebeurt die ‘stilwijgend’ drijft de al erg dure bouwprijzen in Israël onnodig naar boven, omdat de vraag naar nieuwe huizen een dozijn keer groter is dan het aanbod.1 comment:

  1. Onder druk van de Vaticaanse NWO, waar de VS de militaire arm van is.

    ReplyDelete

Zie: HTML-tags in reacties toepassen en open met deze link een nieuw tabblad of nieuwe pagina om de aanwijzingen te kunnen raadplegen.