Saturday, July 28, 2012

Amerika wil meer controle over internet

De National Security Agency (NSA), een Amerikaanse veiligheidsdienst, wil meer controle over het internet. Dat stelde Keith Alexander, de directeur van de dienst. Volgens Alexander kunnen aanvallen van buiten de Verenigde Staten zo beter opgespoord worden.

De NSA zou de mogelijkheid moeten krijgen om toezicht te houden op het internet, of in ieder geval het Amerikaanse deel daarvan. Omdat het internet op het moment zo gedecentraliseerd is, is het zo moeilijk om voor goede bescherming te zorgen, zo zei Alexander tijdens de hackersconferentie Def Con.

De problemen omtrent privacy die hierdoor op kunnen doemen, zijn volgens Alexander te vermijden. Er moet alleen naar de communicatie gekeken worden, niet naar de inhoud daarvan. Hij vergelijkt zijn plan met het systeem dat op veel Amerikaanse tolwegen wordt gebruikt. Daarbij wordt een kleine RFID-chip gebruikt om een signaal door te geven: "Het systeem kijkt niet in je auto, het geeft slechts die code door", zo zegt de NSA-directeur.

Alexander prees tijdens de conferentie de hackers ter wereld. Volgens de NSA-directeur doen zij goed werk en zijn ze noodzakelijk voor het vinden van beveiligingsproblemen in software.

Bron...

NSA Refuses To Admit To Spying On Americans


No comments:

Post a Comment

Zie: HTML-tags in reacties toepassen en open met deze link een nieuw tabblad of nieuwe pagina om de aanwijzingen te kunnen raadplegen.