Monday, July 9, 2012

ben ik een kind van God of ben ik een kind van de duivel?

Johannes 3:36 Wie in de Zoon gelooft, heeft eeuwig leven; doch wie aan de Zoon ongehoorzaam is, zal het leven niet zien, maar de toorn Gods blijft op hem.


Uit: NBG-vertaling 1951

Re: 95 stellingen / vragen aan een christen.

Berichtdoor Hanss » 05 aug 2011 12:13
doctorwho schreef:
doctorwho schreef:
Hanss schreef:Daag Hem maar rustig uit en noem Hem maar rustig een lulhannes of zo, maar kom wel met sterke argumenten, want je communiceert dan wel met degene die je bedacht heeft.


Hanss,

Hoe kan het dat je kenbare eigenschappen aan het onkenbare kan geven. God deed dit, denkt zo, is dit van plan, wil ons laten enz.......................
Ten eerste is het niet consistent dat een almachtig en alwetend wezen dat derhalve volledig deterministisch moet zijn wat dan ook doet. Het scheppen en vervolgens bij tijd en wijle straffen en belonen staat haaks op oppermacht. Ook de vrije wil en de zondeval als ontsnappingsclausule maken het er niet fraaier op.
Het communiceren met een wezen dat alles al weet dus ook hetgeen je wenst te communiceren is m.i. overbodig.
Wat maakt de god-hypothese die jij aanvoert meer waarschijnlijk dan de 10.000 ander god-hypothesen?
Dit en meer ben ik nieuwsgierig naar. (dat meer volgt later wel)


Hanss,

Ik begrijp dat je het druk hebt met alle antwoorden maar kan je nog eens ingaan op hetgeen ik je eerder vroeg. Zie quote


Kijk, doctorwho, het gaat God te allen tijde om het hebben van een RELATIE met wezens aan wie Hij zich kan spiegelen.

Ieder mens is geschapen naar zijn (voor)beeld en 'gelijkenis' en dat is NIET letterlijk, maar qua concept, want God heeft geen vorm nodig om zich te manifesteren, maar uiteindelijk koos Hij ervoor om niet te willen lijken op (bijv.) een amoebe maar op een mens.

Die mens kwam tot stand nadat Hij de 'mens'apen geschapen had en toen ging Hij een stap verder, en schiep Hij een soort rechtopstaande en rechtopgaande 'naakte aap', die wij mensen zijn.

Dit is dus een 'evolutie' in Gods creatieve denken geweest, maar wat zich niet voltrok in deze stoffelijke realiteit, zoals de evolutieleer dat leert, en dat na verloop van 'miljoenen en miljoenen jaren'.

Evolutie vond plaats in Gods denken!

Uiteindelijk had Hij dus een vorm gekozen die Hij prachtig vond als superartiest!

Met dat wezen wilde Hij een liefdevolle en respectvolle relatie aangaan, en gedurende zekere tijd is dit ook gebeurd tussen Adam en zijn schepper, die overigens Jezus Christus is, maar dan in zijn rol van almachtige en scheppende God.

Tevens vond God dat die mens zich moest kunnen voortplanten en dat op zo'n wijze waar de porno"industrie" een ziekelijke karikatuur van heeft gemaakt: een deel van Adam's onderlichaam, vol met speciale genotszenuwen, zou moeten kunnen penetreren in het onderlichaam van Eva, waar zich een orgaan bevond dat nog meer genotszenuwen bevat dan die van Adam, met als doel dat er een ejaculatie zou gaan plaatsvinden en dat die ejaculatie met zaadvocht en zaad ervoor zou gaan zorgen dat er een nieuw UNIEK menselijk wezen zou kunnen gaan ontstaan, met wie deze mensen ook een liefdesband zouden gaan opbouwen, maar dan anders: van ouder tot kind en andersom.

Dit door God bedacht systeem was een totaal ander concept dan de schepping van individuele engelen die absoluut geen familieband met elkaar hebben.

Dat was echt geen fout concept, zoals God de engelen had gemaakt, maar vanwege dit concept was het wel mogelijk dat één (hoofd)engel kon gaan afwijken omdat hij geen consideratie had met zijn collega-engelen, die hij -na zijn persoonlijke en individuele opstand tegen God- gedeeltelijk (een derde deel) ook tot opstand tegen God wist te verleiden.

Nadien wist hij Eva en Adam te verleiden tot opstand, en ook slaagde hij erin om hun eerste zoon tot moordenaar (doodmaker) van hun tweede zoon te maken.

satan mag van God zelf geen mens direct doden en dus moet hij altijd zich er toe beperken om dit wel te kunnen doen VIA mensen die hij in zijn greep heeft.

Elke moord op een mens is een triomf voor satan....behalve de moord op Jezus Christus!!

Toen God als Jezus op aarde kwam probeerde satan Hem bij diverse gelegenheden te laten vermoorden, maar elke keer FAALDE hij.

God stuurde het zo (overeenkomstig vele profetieën) dat Hij als mens (zijn "Zoon") op die wijze werd vermoord zoals HIJ het hebben wilde en op de derde dag na zijn overlijden stond Hij weer vrolijk op uit de dood.

Hiermee kwam de GECODEERDE profetie in vervulling van Genesis 3:15

15 En Ik zal vijandschap zetten tussen u en de vrouw, en tussen uw zaad en haar zaad; dit zal u de kop vermorzelen en gij zult het de hiel vermorzelen

God zette vijandschap tussen het geestelijke zaad (nageslacht van de mensen die in de greep zijn van satan) van de boze en het geestelijke zaad (die mensen die God had gerechtvaardigd) van Hem zelf en dat kwam tot een climax toen Hij zelf zich geboren liet worden uit een jonge Joodse maagd (Maria/Miriam) die ondertrouwd was met een man (Jozef) die geboren was in de lijn van Koning David.


Deze 'Davids zoon, lang verwacht' zou gaan vervullen wat in Genesis 3:15 staat: Hij stond het toe dat satan Hem zou laten vermoorden (gij zult het de hiel vermorzelen), maar dan wel op ZIJN voorwaarden, en zo viel satan in zijn eigen zwaard, want dit zou hem de kop vermorzelen.

Feitelijk heeft satan al verloren omdat Jezus opstond uit de dood, maar hij is knettergestoord en hij wil niet van ophouden weten, en bovendien laat God het ook toe, omdat God de duivel nog steeds kan gebruiken.

Daar moet je wel God voor zijn, en ik begrijp dat want God is mijn 'pa'.

Dat is niet altijd even 'leuk en gezellig', maar zo kan God uitvinden wie echt van Hem houden en wie echt een relatie met Hem willen hebben van Vader tot kind/'zoon' (ook wat vrouwen betreft, want die zijn volgens God ook 'zonen'), en wie niet.

Heel simpel.

Zijn uitverkoren zijn bereid om als 'goeien' onder de kwaden te moeten lijden in het voetspoor van Jezus Christus, God als mensenzoon.

Toets jezelf: ben ik een kind van God of ben ik een kind van de duivel.

Er is geen tussenweg!

God is Real

No comments:

Post a Comment

Zie: HTML-tags in reacties toepassen en open met deze link een nieuw tabblad of nieuwe pagina om de aanwijzingen te kunnen raadplegen.