Monday, July 9, 2012

Vrijspraak

Partij voor de Vrijheid


Beste vrienden en vriendinnen,

Donderdag 23 juni 2011, was een overwinning voor de vrijheid van
meningsuiting in Nederland. De rechtbank in Amsterdam heeft mij
vrijgesproken van alle ten laste gelegde feiten. Deze uitspraak is niet
alleen een overwinning voor mij maar voor alle Nederlanders.

Ik ben dan ook zeer verheugd met deze uitspraak. Gelukkig is
islam-kritiek in Nederland nog geoorloofd.
Wat mij betreft, kunnen de artikelen over aanzetten tot haat en
discriminatie, die tijdens mijn proces een centrale rol speelden,
dan ook uit het wetboek van strafrecht geschrapt worden.
Want niet alleen politici maar alle Nederlanders, ook bijvoorbeeld
columnisten en cartoonisten, moeten kunnen zeggen wat zij denken.
We moeten onze vrijheden dan ook blijven verdedigen en de
waarheid blijven spreken.


Vrienden en vriendinnen,

Ik sprak, ik spreek en zal blijven spreken.

Ontzettend bedankt voor jullie steun en e-mails!

Tot de volgende nieuwsbrief.

Geert Wilders


P.S. Hieronder vindt u een overzicht van artikelen over de vrijspraak:


Nederland:

Klik hier voor het interview van Geert Wilders in Een Vandaag
Internationaal:

Klik hier voor het opinieartikel van Geert Wilders “In Defense
of ‘Hurtful’ Speech” in de Wall Street Journal op PVV.nl
Lees de volgende artikelen:

“Jonathan Kay: Geert Wilders has won an important legal victory
for all of us” op de website van de National Post


Indien u wilt reageren klik op deze link voor een mail naar 
Geert Wilders

16 comments:

 1. Gecontroleerde oppositie of niet: ik ben het hiermee eens;

  Zojuist kreeg ik de strafeis van het Openbaar Ministerie te horen: een boete van 5.000 euro.

  Het spreken over een van de grootste problemen van ons land - het Marokkanenprobleem - is vanaf nu volgens de elite dus strafbaar. En zo raken we langzaam maar zeker onze vrijheid van meningsuiting kwijt. Zelfs het stellen van een vraag mag niet meer. Ook al zijn miljoenen mensen het ermee eens. En Marokkanen zijn ineens een ras, dus als je wat over Marokkanen zegt ben je vanaf nu een racist. Niemand die dat snapt. Het is de waanzin ten top. Alleen bedoeld om u en mij de mond te snoeren.

  Terwijl in andere landen het volk de elite naar huis stuurt, wil de elite hier een oppositieleider de mond snoeren. Nederland dreigt een dictatuur te worden. Het lijkt Turkije wel. De verschillen tussen Nederland en Turkije worden steeds kleiner. De oppositie wordt monddood gemaakt.

  Ik ben door bijna een miljoen mensen gekozen. Dat worden er op 15 maart volgend jaar nog veel meer. En het is mijn plicht problemen te benoemen ook als de politiek correcte elite onder leiding van premier Rutte het er liever niet over heeft. Want wegkijken en zwijgen is geen optie.

  Ik moet kunnen zeggen waar het op staat.
  Want wat heeft u aan politieke angsthazen, die de waarheid niet meer durven te spreken? Die zwijgen over de problemen in ons land? Die de regering naar de mond praten. Die laf de andere kant op kijken?
  Helemaal niets! De kop in het zand steken is laf.
  En als je over problemen moet zwijgen omdat het stellen van een vraag al strafbaar is dan worden de problemen alleen maar groter. Dan wordt Nederland een dictatuur van bange en laffe politici.

  Ik zal dat nooit accepteren. Ik zal blijven vechten voor een vrij en veilig Nederland. Daarom bedreigen islamitische terroristen mij al 12 jaar lang met de dood. En die terroristen staan vandaag te juichen. Wilders wordt gestraft. Het Openbaar Ministerie heeft zich vandaag tot hun bondgenoot gemaakt.

  Maar ik laat mij net als u door niemand de mond snoeren!
  Geen terrorist zal ons doen zwijgen!
  Geen officier in zwarte toga of laffe premier krijgt ons op de knieën!
  Ik zal me dan ook helemaal niets van hun strafeis aantrekken. Ze doen maar. Het maakt me alleen maar sterker. Ik word alleen maar meer gemotiveerd.

  En u kunt me daarbij steunen.
  Door samen met mij te blijven vechten voor het behoud van de vrijheid van meningsuiting. Voor het behoud van een veilig en vrij Nederland.
  Ons land.

  Meer...

  ReplyDelete
 2. Laatste woord Geert Wilders - Rechtbank 23 november 2016

  Meneer de president, leden van de rechtbank,

  Toen ik besloot hier vandaag het laatste woord te voeren in dit proces tegen de vrijheid van meningsuiting was de reactie van heel veel mensen in mijn omgeving dat het zinloos is. Dat u als rechtbank het veroordelende vonnis al lang geschreven heeft. Dat uit alles blijkt dat u mij al lang heeft veroordeeld.
  En misschien is dat wel zo. Ik weet het niet. Maar ik sta hier toch. Want ik geef nooit op. En ik heb een boodschap aan u en aan Nederland.

  Nederland is al eeuwenlang het symbool van vrijheid.
  Wie Nederland zegt, zegt vrijheid. En dat geldt ook, misschien wel juist, voor hen die een andere mening hebben dan de gevestigde orde, de oppositie.
  En onze belangrijkste vrijheid is de vrijheid van meningsuiting.
  Wij Nederlanders zeggen wat ons op het hart ligt.
  En juist dát maakt ons land zo groot.
  De vrijheid van meningsuiting is Neerlands trots.
  En dat, precies dat, staat hier vandaag op het spel.

  En ik weiger te geloven dat wij die vrijheid zomaar opgeven.
  Want wij zijn Nederlanders. Daarom spreken we nooit met meel in de mond. En ook ik zal dat dus nooit doen. En daar ben ik trots op. Ik zal mij door niemand de mond laten snoeren.

  Vrijheid van meningsuiting is bovendien, leden van de rechtbank, voor mij persoonlijk de enige vrijheid die ik nog heb. Elke dag opnieuw word ik daaraan herinnerd.
  Vanmorgen bijvoorbeeld. Ik word wakker in een safe house van de staat. Ik stap in een gepantserde wagen en ga in een colonne op weg hierheen, de extra beveiligde rechtbank op Schiphol. De persoonsbeveiligers, de blauwe zwaailichten, de sirenes. Iedere dag opnieuw. Het is een hel. Maar ik ben er ook intens dankbaar voor.

  Want zij beschermen mij, houden me letterlijk in leven en ze garanderen het laatste beetje vrijheid dat mij nog rest:
  de vrijheid van meningsuiting. De vrijheid ergens naartoe te gaan en te spreken over mijn idealen, mijn ideeën om Nederland - ons land - sterker en veiliger te maken. Ik weet na twaalf jaar beveiliging, na het samen met mijn vrouw om veiligheidsredenen moeten wonen in kazernes, gevangenissen en safehouses wat onvrijheid is.

  Ik hoop oprecht dat dit u leden van de rechtbank, nooit zal overkomen.
  Dat u nooit als ik dag en nacht bewaakt moet worden omdat islamitische terreurorganisaties als Al Qaida, de Taliban, ISIS en wie weet hoeveel individuele moslims u willen vermoorden. Dat u uw eigen brievenbus niet meer mag legen, u op bijeenkomsten een kogelvrij vest moet dragen en dat er politieagenten voor de deur staan als u waar dan ook naar de WC moet. Ik gun u dat alles niet.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Maar als u dat wel zou hebben meegemaakt zou u wellicht begrijpen - hoe oneens u het ook met mijn standpunten bent - dat ik niet kan zwijgen. Dat ik niet zwijgen mag. Dat ik moet spreken.
   En niet voor mij zelf maar voor Nederland, ons land. Dat ik de enige vrijheid die ik nog heb moet gebruiken om ons land te beschermen.
   Tegen de islam en tegen terrorisme. Tegen de immigratie uit islamitische landen. En ja ook tegen het mega Marokkanenprobleem dat Nederland kent. Ik mag daarover niet zwijgen maar ik moet erover spreken. Dat is mijn plicht, ik ben politicus, volksvertegenwoordiger, ik moet dat benoemen, ik moet daarvoor waarschuwen, ik moet daar oplossingen voor aandragen.
   Ik heb daar mijn vrijheid voor moeten opgeven en ik zal daar ook mee doorgaan. Altijd. Mensen die me willen stoppen zullen me eerst moeten vermoorden.

   Meneer de President,
   Ik sta hier dus voor u. Alleen. Maar ik ben niet alleen. Mijn stem is de stem van velen. Bijna 1 miljoen Nederlanders hebben in 2012 op mij gestemd. En dat worden er vanaf 15 maart nog veel meer.

   Volgens de meest recente opiniepeiling zijn dat dadelijk wellicht 2 miljoen kiezers. U kent deze mensen wel, leden van rechtbank. U ontmoet ze iedere dag.
   Maar liefst een op de vijf Nederlanders zouden vandaag PVV stemmen. Misschien is het uw chauffeur, uw tuinier, uw huisarts of uw huishoudelijke hulp, de vriendin van de griffier, uw fysiotherapeut, de verpleegster in het verpleeghuis van uw ouders of de bakker bij u in de buurt. Het zijn de gewone mensen, de gewone Nederlanders. De mensen waar ik zo trots op ben.

   Zij hebben mij gekozen om namens hen te spreken. Ik ben hun woordvoerder, hun verkozene. Ik zeg wat zij denken. Ik spreek namens hen. En ik doe dat vol overgave en met passie. Iedere dag opnieuw, ook hier vandaag bij u.

   Dus vergeet u niet alstublieft dat wanneer u over mij oordeelt, u geen oordeel velt over 1 man, maar over miljoenen mannen en vrouwen in Nederland.
   U vonnist over miljoenen mensen. Mensen die het met mij eens zijn. Mensen die geen veroordeling zullen begrijpen. Mensen die hun eigen land terugwillen, er genoeg van hebben dat er niet naar ze wordt geluisterd, mensen die de vrijheid van meningsuiting die hier vandaag op het spel staat koesteren.

   Leden van de rechtbank: u vonnist over de toekomst van Nederland.
   En ik zeg u: als u mij veroordeelt, veroordeelt u half Nederland.
   En heel veel Nederlanders zullen dan het laatste stukje vertrouwen in de rechtsstaat dat ze nog hebben verliezen.

   Ik zou hier natuurlijk ook niet mogen staan in dit absurde proces.
   Want dit is een politiek proces, laten we daar eerlijk over zijn. Het is een politiek proces omdat over politieke uitspraken in de Tweede Kamer gedebatteerd moet worden en niet hier.
   Het is een politiek proces omdat politici van andere - meestal regeringspartijen - die over Marokkanen spraken niet worden vervolgd. Het is een politiek proces omdat uw rechtbank wordt misbruikt voor een politieke afrekening met een politicus uit de oppositie die men in de Tweede Kamer niet aankan.

   Dit proces, meneer de President, stinkt echt van alle kanten. Het zou Turkije of Iran waar de oppositie ook voor de rechter wordt gesleept, niet misstaan. Het is een charade, een blamage voor Nederland, een aanfluiting voor onze rechtstaat.

   En het is ook nog eens een oneerlijk proces omdat een van u - Mw. van Rens - zich eerder negatief over het beleid van mijn partij en de succesvolle wraking in het Wilders-1 proces heeft uitgelaten en nu toch over mij gaat oordelen.

   En wat, vraag ik me iedere dag af, wat heb ik nou eigenlijk gedaan dat dit proces rechtvaardigt?
   Ik heb gesproken over minder Marokkanen op een markt en ik heb vragen gesteld aan PVV-ers tijdens een verkiezingsavond. En dat heb ik gedaan leden van de rechtbank omdat we in dit land een gigantisch Marokkanenprobleem hebben. En bijna niemand daarover durft te spreken of harde maatregelen durft te nemen. Alleen mijn partij benoemt dat probleem al jaren.

   Delete
  2. Kijk alleen naar de incidenten de afgelopen weken, we hebben het in de kranten kunnen zien: in Groningen stelende en rovende Marokkaanse gelukszoekers die misbruik maken van ons asielsysteem, zelfs de burgemeester van de PvdA sprak erover, en Marokkaanse jongeren die hele wijken in Maassluis, Ede en Almere terroriseren.

   Ik kan nog tienduizenden voorbeelden noemen, bijna iedere Nederlander kent die voorbeelden wel of heeft zelf ervaren de ellende met overlastgevende criminele Marokkanen.
   Als u die niet kent leeft u in een ivoren toren.

   En ik zeg u, als we in Nederland zaken niet meer eerlijk mogen benoemen, als we het woord allochtoon niet meer mogen gebruiken, als wij Nederlanders ineens racisten zijn omdat we vinden dat Zwarte Piet Zwart moet blijven, als we alleen straffeloos blijven als we méér Marokkanen willen en anders voor de strafrechter komen, als we onze zwaarbevochten vrijheden en vrijheid van meningsuiting naar de prullenbak verwijzen, als we een politicus uit de oppositie die premier dreigt te worden in de rechtbank proberen kallt te stellen, dan gaat dit mooie land naar de verdoemenis.
   Dat is natuurlijk onacceptabel, want wij zijn Nederlanders en dit is ons land.

   En nogmaals, wat heb ik nou in hemelsnaam verkeerd gedaan? Wat rechtvaardigt dat ik hier sta als verdachte alsof ik een bank heb overvallen of een moord heb gepleegd?

   Delete
  3. Ik heb alleen gesproken over Marokkanen op een markt en vragen gesteld op een verkiezingsavond. En iedereen die ook maar een millimeter verstand heeft van politiek weet dat verkiezingsavonden altijd bij iedere partij vergezeld gaan van politieke speeches vol slogans, oneliners en met maximaal gebruik van de regels van de retoriek. Dat is ons vak. Zo werkt dat nu eenmaal in de politiek.

   Verkiezingsavonden zijn verkiezingsavonden met retoriek en speeches en geen lezingen voor universiteiten waar je iedere alinea een kwartier lang van zes kanten belicht. Het is te idioot voor woorden dat het OM dat nu tegen me gebruikt, alsof je een voetballer verwijt een hattrick te willen scoren.

   En inderdaad heb ik ook op een markt in Den Haag in de prachtige wijk Loosduinen gezegd en als het kan wat minder Marokkanen. Nota bene een paar minuten nadat een Marokkaanse dame naar me toekwam en tegen me zei dat ze op de PVV zou gaan stemmen omdat ze de overlast door Marokkaanse jeugd spuugzat was.

   En op de verkiezingsavond vroeg ik eerst aan het PVV-publiek wilt u meer of minder EU, en ik heb toen ook niet uitgebreid toegelicht waarom het antwoord minder zou kunnen zijn. Namelijk omdat we onze soevereiniteit moeten terughalen en weer baas moeten worden over ons eigen geld, onze eigen wetten en onze eigen grenzen. Dat heb ik niet gedaan.

   Ik vroeg het publiek daarna wilt u meer of minder PvdA en heb toen ook niet uitgebreid toegelicht waarom het antwoord minder zou kunnen zijn. Namelijk omdat het de grootste cultuurrelativisten, wegkijkers en laffe islamknuffelaars uit de Tweede Kamer zijn. Heb ik niet gezegd.

   En ik vroeg daarna wilt u meer of minder Marokkanen en ik heb toen ook niet uitgebreid toegelicht waarom het antwoord minder zou kunnen zijn.

   Namelijk omdat mensen met een Marokkaanse nationaliteit in Nederland sterk oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteit, uitkeringsafhankelijkheid en terreur.
   En dat we dat willen bereiken door criminelen met ook de Marokkaanse nationaliteit na denaturalisatie uit te zetten en door een strenger immigratiebeleid en een actief vrijwillig remigratiebeleid te voeren.
   Punten die al vanaf de dag dat ik de Partij voor de Vrijheid heb opgericht in ons verkiezingsprogramma staan.

   Ik heb, de heer Knoops heeft dat overigens al verteld, een en ander overigens wel uitgebreid toegelicht in vele televisie-interviews, zowel tussen de uitspraak op de markt en de verkiezingsavond als tijdens de verkiezingsavond een paar minuten nadat ik de betreffende vragen had gesteld op het podium. Het is uitermate kwaadaardig en vals van het OM om die context buiten de orde te willen verklaren.

   Walgelijk - ik heb er geen andere woorden voor - is het optreden van andere politici waaronder de man die zich nog een paar maanden Minister-President van Nederland mag noemen. Hun en vooral zijn optreden na afloop van de betreffende verkiezingsavond was een ware hetze, een heksenjacht.
   Het kabinet heeft een sfeer gecreëerd waardoor het wel tot een proces moest komen.

   Premier Rutte heeft zelfs kleine kinderen in het jeugdjournaal wijsgemaakt dat ik ze uit het land wilde zetten en ze vervolgens gerustgesteld dat dat niet zou gebeuren. Alsof ik dat had gezegd. Laaghartiger en valser kan haast niet.

   Maar ook de toenmalige minister van Veiligheid en Justitie, nota bene de politieke baas van het Openbaar Ministerie, noemde mijn woorden en eiste zelfs, eiste dat ik ze zou terugnemen. Een eis van de Minister van Justitie, je hoeft geen Einstein te heten om te voorspellen wat er gebeurt, wat het OM gaat doen, als je geen gehoor geeft aan de eis van de Minister van Justitie.

   Delete
  4. Ook de Vice-Premier en de Minister van Binnenlandse Zaken beiden van de PvdA lieten zich vergelijkbaar uit. Kortom, het kabinet heeft het Openbaar Ministerie geen andere mogelijkheden geboden dan mij te vervolgen. De Officieren van Justitie zijn in dit proces dan ook geen vertegenwoordigers van een onafhankelijk OM maar de handlangers van dit kabinet.

   Meneer de President, de elite heeft ook de aangiften tegen mij gefaciliteerd. Dat is met geen pen te beschrijven. Met voorgedrukte aangifteformulieren. Die door de politie naar de moskee werden gebracht. Waarin de politie nota bene, zo blijkt uit de processen-verbaal, soms ook zei dat ze mijn uitspraken ook niet vonden deugen.

   En uit een door ons gedane steekproef bleek dat bij de aangiftes verder ook sprake was van pure misleiding, intimidatie en beïnvloeding. Mensen dachten dat ze gingen stemmen, kenden mijn naam niet eens, wisten niet wat ze tekenden of verklaarden zich juist niet door mij gediscrimineerd te voelen.

   Iemand verklaarde dat alleen al bij de As Soenah moskee na het vrijdaggebed 1200 aangiftes zijn gedaan omdat het een verkiezing zou betreffen. Er waren stoeten waar burgemeesters samen met wethouders voorop liepen, zoals in Nijmegen waar CDA-burgemeester Bruls eindelijk zijn diepgewortelde PVV-haat kon laten zien. De politie had extra openingstijden, bood koffie en thee aan, er waren – we hebben de beelden gezien – dansende en zingende Marokkanen begeleid door een heuse hoempapa-band voor een politiebureau. Er werd een groot feest van gemaakt.
   Maar ondertussen bleek uit twee representatieve peilingen, een in opdracht van de PVV en een in opdracht van de Volkskrant, dat buiten de elite van overheid en media, 43% van de Nederlanders, zo’n 7 miljoen Nederlands dus het met mij eens is. Minder Marokkanen willen. U krijgt het nog heel druk als het OM dadelijk al die 7 miljoen mensen waarvan velen nu thuis zitten te kijken gaat vervolgen.

   Mensen zullen nooit begrijpen dat andere politici - vooral van regeringspartijen - en overheidsfunctionarissen die ook over Marokkanen, Turken of zelfs over PVV-ers spraken door het Openbaar Ministerie met rust werden gelaten en niet werden vervolgd.

   Zoals PvdA-fractievoorzitter Samsom die zei dat Marokkaanse jongeren een etnisch monopolie op overlast hebben.
   Of PvdA-voorzitter Spekman zei dat Marokkanen vernederd moeten worden.
   Of PvdA-wethouder Oudkerk die sprak over kutmarokkanen.
   Of Premier Rutte die zei dat Turken moeten oppleuren.

   En wat dacht u van politiechef Joop van Riessen die over mij op televisie zei – iedereen heeft het kunnen zien, Ook het OM – ik citeer letterlijk: “In wezen zou je de neiging hebben om te zeggen ‘we mollen hem, hij moet gewoon vandaag weg, en hij mag niet meer boven tafel komen.”

   En over de PVV-kiezers, mijn kiezers, zei van Riessen: “Die mensen moet je deporteren, zij horen hier niet thuis” Einde citaat. Had ik eens moeten zeggen! De politiechef zei dat Wilders mollen een normale reactie was. U kunt het allemaal terugzien op televisie. Dat is haat meneer de President, pure haat, en niet van ons maar tegen ons. En het OM heeft de heer Van Riessen niet vervolgd.

   Maar het OM vervolgt mij wel. En eist een veroordeling op basis van onzinredeneringen over ras en op basis van begrippen die niet eens in de wet staan.
   Het beschuldigt en verdenkt mij van groepsbelediging en aanzetten tot haat en discriminatie wegens ras. Hoeveel gekker kan het nog worden. Ras. Welk ras?

   Ik heb gesproken en een vraag gesteld over Marokkanen. Marokkanen is geen ras. Wie verzint zoiets. Denkt u dat iemand thuis die hier naar kijkt of morgen in de krant leest snapt dat Marokkanen ineens een ras is. Wat een klinkklare onzin. Geen enkele nationaliteit is een ras. Belgen zijn geen ras, Amerikanen zijn geen ras. Hou alstublieft op met die onzin zeg ik tegen het OM. Ik ben geen racist en mijn kiezers, want dat vind ik nog het ergste, zijn dat ook niet. Hoe haalt u het in uw hoofd dat alleen al te suggereren. Hoe haalt u het in uw hoofd miljoenen mensen ten onrechte voor racist uit te maken.

   Delete
  5. 43% van de Nederlanders willen minder Marokkanen zoals ik net al aangaf. Wat denkt u dat we in Nederland 7 miljoen racisten hebben! Dat zijn geen racisten. Hou op met het beledigen van deze mensen. Dit zijn gewone normale mensen als u en ik. Ze ervaren dagelijks de ellende die ze hebben van het grote Marokkanenprobleem dat ons land kent. Zij hebben recht op een politicus die dat probleem durft te benoemen. Maar of iemand zwart geel rood groen of pimpelpaars is zal hen en zal mij een zorg zijn.
   En ik zeg u: Als u iemand voor racisme veroordeelt terwijl hij niets tegen rassen heeft dan blaast u de rechtsstaat op, dan is dat het failliet. Niemand in het land zal dat begrijpen.

   En het Openbaar Ministerie gebruikt nu het vage begrip onverdraagzaamheid. Nog zoiets krankzinnigs. Maar het subjectieve woord onverdraagzaamheid staat niet eens in de wet. En wat is onverdraagzaamheid in hemelsnaam. Gaat u dat bepalen leden van de rechtbank?
   Dat is toch niet aan u om te bepalen. En ook niet aan de Hoge Raad en ook niet aan het Europese Hof.
   In de wet zelf moet staan wat strafbaar is, wij zijn als volksvertegenwoordigers gekozen door het volk om in een wet voor iedereen duidelijk en zichtbaar te bepalen wat strafbaar is en wat niet.
   Dat is niet aan de rechter. U hoort dat niet te doen en zeker niet op basis van dit soort subjectieve begrippen die iedereen anders invult en makkelijk door de elite zal worden misbruikt om onwelgevallige meningen van de oppositie te verbieden. Begin er niet aan, zeg ik tegen u.

   Meneer de president, leden van de rechtbank,

   Onze voorouders hebben gestreden voor vrijheid en democratie. Ze hebben geleden, velen hebben hun leven gegeven. Aan deze helden danken we onze vrijheden en rechtstaat.

   Maar de allerbelangrijkste vrijheid, de hoeksteen van onze democratie, is de vrijheid van meningsuiting. De vrijheid om te denken wat men wil en om te zeggen wat men denkt.
   Als we die vrijheid verliezen, verliezen we alles. Dan houdt Nederland op te bestaan, dan is de inzet van allen die voor ons leden en streden zinloos. Van onze strijders voor onze onafhankelijkheid in de Gouden Eeuw tot de verzetshelden in de Tweede Wereldoorlog. Ik vraag u: sta in hun traditie. Sta voor de vrijheid van meningsuiting.

   Door te vragen om een veroordeling vraagt het Openbaar Ministerie als handlanger van de gevestigde orde, als marionet van het kabinet, om een politicus van de oppositie monddood te maken. En daarmee om miljoenen Nederlanders monddood te maken.
   En ik zeg u: de problemen met Marokkanen zullen daarmee niet opgelost maar alleen maar groter worden.
   Want mensen zullen eerder zwijgen en minder durven zeggen omdat ze bang zijn om voor racist te worden uitgemaakt, omdat ze bang zullen zijn te worden vervolgd en veroordeeld. Als ik veroordeeld zou worden zal iedereen die wat over Marokkanen zegt bang zijn voor racist te worden uitgemaakt.

   Delete
  6. Meneer de President, leden van de rechtbank. Ik kom toe aan een afronding.

   Wereldwijd is een beweging op gang gekomen die korte metten maakt met de politiek-correcte doctrines van de elites en de aan hen onderhorige media.
   Dat heeft Brexit bewezen.
   Dat hebben de Amerikaanse verkiezingen bewezen.
   Dat staat op het punt bewezen te worden in Oostenrijk en Italië.
   Dat zal volgend jaar bewezen worden in Frankrijk, Duitsland, én in Nederland.
   De wal is bezig het schip te keren. De burgers pikken het niet meer.

   En ik zeg u, de strijd van de elite tegen de bevolking zal door het volk gewonnen worden. Ook u hier zal dat met dit proces niet kunnen keren, maar hooguit bespoedigen.
   Wij zullen winnen, het Nederlandse volk zal winnen en zich goed herinneren wie aan de goede kant van de geschiedenis stond. Het gezond verstand zal het winnen van de politiek-correcte arrogantie.
   Want overal in het Westen maken we hetzelfde mee.

   Het vrije woord laat zich niet opsluiten;
   het schreeuwt het uit.
   Overal zeggen steeds meer mensen wat ze denken.
   Ze willen hun land niet verliezen, ze willen hun vrijheid niet verliezen.
   Ze willen politici die hen serieus nemen, die naar hen luisteren en die namens hen durven te spreken. Het is een heuse democratische revolte. Overal waait de wind van verandering en vernieuwing.
   Ook hier in Nederland.

   Zoals ik al zei:
   Ik sta hier namens miljoenen Nederlanders.
   Ik spreek niet alleen namens mijzelf.
   Mijn stem is de stem van velen.
   En dus vraag ik u.
   niet alleen namens mijzelf,
   maar in naam al die Nederlanders:
   Spreek mij vrij!
   Spreek óns vrij!

   Delete
  7. En, dames and heren: zullen de DEMONEN van de elite winnen of de GEEST van het PROTESTantse, Joods-Christelijke Nederland, want de Islam is een uitvinding van het GRUWELIJKE VATICAAN, bedoeld om de klok terug te draaien naar de DUISTERE MIDDELEEUWEN, zo dat de INQUISITIE van de ROOMSE SATANSKERK weer VRIJ SPEL kan gaan krijgen in onze regio van Europa.

   Wordt vervolgd...

   Delete
 3. Marokkanen zijn vanaf nu een apart mensenRAS!

  In het eerste interview sinds zijn veroordeling afgelopen vrijdag vertelt Geert Wilders aan De Telegraaf over de impact die de rechtszaak heeft. Zijn aankondiging dat hij als premier ’schoon schip’ zal maken lokte afgelopen weekend felle reacties uit.

  Wilders zegt vandaag dat het roer inderdaad om zal gaan als hij het voor het zeggen krijgt in Nederland. Van een vervanging van rechters is echter geen sprake. „Nee hoor. Dat heb ik niet gezegd en ook niet bedoeld”, zegt Wilders. „Ik vind wel – en dat heeft de PVV ook eerder voorgesteld – dat rechters niet meer voor het leven moeten worden benoemd. We hebben eerder voorgesteld om ze na vijf jaar of tien jaar nog eens te beoordelen. Maar deze politicus gaat geen rechters ontslaan.”

  Wilders benadrukt dat hij eerder sterker dan zwakker uit het proces komt. „Het gaat om de vrijheid van meningsuiting die nu drie eeuwen is teruggezet”, zegt de PVV’er. „Dat is een oneigenlijke oprekking om een politicus de mond te snoeren. Het Nederlandse volk zal mij vrijspreken. Op 15 maart gaan we winnen.”

  Geert Wilders bestudeerde het vonnis in het weekend goed. Hij vond het vreselijk om veroordeeld te worden, maar meent nu dat het hem alleen maar sterker maakt. De PVV’er zegt in twee dagen tijd 3500 mails te hebben gehad aan steunbetuigingen. Van CDA-stemmers tot sympathisanten van de Dierenpartij.


  Hoe is het om als politicus een veroordeling aan je broek te krijgen en misschien wel een strafblad op te bouwen?

  „Het is natuurlijk verschrikkelijk als je zo’n uitspraak hoort. Maar ik weet dat het een fout vonnis is, wat ik niet kan en zal accepteren. Ik denk dat ook heel veel Nederlanders het niet kunnen accepteren. Het kan niet zo zijn dat je in je vrijheid van meningsuiting wordt beperkt, met als belangrijkste reden dat men Marokkanen tot ras heeft verklaard. Tja, ik denk dat niemand in Nederland, zelfs niet onder mijn politieke tegenstanders, zal denken dat Marokkanen een ras zijn. Het is een uitspraak die niet deugt.”


  Hadden de rechters het wel goed kunnen doen?

  „Ja, ze hadden me vrij kunnen spreken.”


  Dus rechters kunnen volgens u hun werk pas goed doen, als ze u vrijspreken?

  „Of ze hadden andere argumenten moeten vinden dan Marokkanen benoemen tot ras. Ik denk dat iedereen in Nederland weet dat Belgen geen ras zijn, dat Nederlanders geen ras zijn en dat Amerikanen geen ras zijn. Dat is de grootste onzin die er maar bestaat. Advocaat Knoops heeft het geweldig gedaan. Maar hiervoor heb je eigenlijk geen advocaat nodig, maar gezond verstand. De rechters in mijn proces hebben zich hiermee gedragen als juridische beunhazen en de rechterlijke macht geen dienst bewezen.”


  Voordat het vonnis werd uitgesproken, leek de rechtbank direct te reageren op de verdedigingslinie in uw slotwoord. Wat vond u daarvan?

  „Wat me als eerste opviel is dat de rechters breed lachend de rechtszaal binnenkwamen. Toen wist ik ongeveer hoe laat het was. Mevrouw Van Rens, die ik eerder gewraakt heb, had nog de grootste glimlach. Dat mag allemaal. En wat ze over mij zeggen? Ze doen maar. Wie uitdeelt, moet ook kunnen incasseren. Daar lig ik niet wakker van.”


  Zaterdag kondigde u in De Telegraaf aan dat u premier wil worden en dan ’schoon schip’ wil maken in Nederland. Veel mensen vragen zich af wat u daar exact mee bedoelt.

  „Ja! Schoon schip maken! Als een volk in beweging komt, is eigenlijk alles mogelijk. Het Nederlandse volk komt nu in beweging en wil dat er schoon schip wordt gemaakt, in de brede zin van het woord. Dat we bijvoorbeeld weer baas worden in eigen land en dat we een einde maken aan de tsunami aan vreemdelingen die hier niet thuishoren.


  ReplyDelete
  Replies
  1. Dan heb ik het ook over de asielinstroom waardoor inmiddels mensen uit Marokko – een veilig land – bussen in Emmen en andere plaatsen onveilig maken. Maar ook schoon schip maken door de baas te zijn over ons eigen geld, in plaats van het uit te delen aan Brussel en Afrika. Dat geld moet naar onze zorg, lagere belastingen en pensioenen. Ik wil schoon schip maken met dingen die mensen gewoon spuugzat zijn.”


   Er waren ook mensen die dachten dat u met schoon schip maken bedoelt dat er rechters worden vervangen, als u straks aan de macht bent. De term fascistoïde trekjes is zelfs gevallen.

   „Nee hoor. Dat heb ik niet gezegd en ook niet bedoeld. Ik vind wel – en dat heeft de PVV ook eerder voorgesteld – dat rechters niet meer voor het leven moeten worden benoemd. We hebben eerder voorgesteld om ze na vijf jaar of tien jaar nog eens te beoordelen. Mensen met een baan hebben een functioneringsgesprek, want iedereen maakt fouten. Ook rechters. Ik denk dat het niet meer van deze tijd is om ze voor het leven te benoemen. Dus doe dat maar tijdelijk en kijk dan of ze herbenoemd moeten worden. Maar deze politicus gaat geen rechters ontslaan. Dat heb ik niet gezegd en dat heb ik ook niet bedoeld.”


   Als u zo weinig vertrouwen heeft in de rechters die u nu veroordeeld hebben, waarom denkt u dan dat het in een hoger beroep wel naar uw zin gaat?

   „Er is geen alternatief. Ik kan me hier niet bij neerleggen. Het vonnis deugt van geen kanten. En ik vind trouwens ook dat je gewoon keiharde kritiek op een rechter mag hebben, ook als politicus. Dat had ik ook bij de rechtszaak over de moordenaar van Pim Fortuyn. Me dunkt dat je rechters die voor het leven zijn benoemd kritiek mag geven.”


   Gelooft u nog wel in de rechtsstaat?

   „Ik heb geen alternatief dan erin te geloven. Maar het zijn de rechters zelf die met dit soort uitspraken de geloofwaardigheid van de rechtsstaat op het spel zetten. Niet ik.”


   Gaat uw advocaat Knoops ook uw hoger beroep doen?

   „Daar ga ik deze week met hem over spreken. Ik ga ervan uit van wel. Maar we moeten het hoger beroep de komende twee weken nog indienen. Ik ga daar binnenkort met hem afspraken over maken.”


   U bent tevreden met de samenwerking?

   „Ik denk dat ik met hem doorga, ja. Hij heeft het hartstikke goed gedaan. Maar er spelen ook nog andere zaken, zoals de financiën. Over een paar dagen weet ik meer. Ik heb geen reden om ontevreden over hem te zijn. Hij heeft gevochten als een leeuw.”


   Er leeft in Den Haag een breed vermoeden dat u de rechtszaak maximaal uitbuit om publiciteit te genereren en zetels binnen te harken.

   (zucht) „Ik had hier liever niet gestaan. Het is verschrikkelijk om als verdachte of veroordeelde genoemd te worden of als racist te worden weggezet. Dat verdien ik niet, dat verdienen mijn kiezers niet en dat verdienen veel andere Nederlanders niet. Het kan me toch niet kwalijk genomen worden dat ik voor mezelf opkom in mijn ’laatste woord’?”


   Tegelijkertijd houdt u als raspoliticus ook rekening met de impact op de verkiezingen. Hoe groot schat u die?

   „Ik had dit liever niet gehad. Dat meen ik uit de grond van mijn hart. Ik zit niet te wachten op een veroordeling of de tijd, geld en energie die dit me kost. Maar in politieke zin zal de elite van – excusez – media, politiek en rechterlijke macht zichzelf in de staart bijten. Die zal me alleen maar sterker maken, sterker dan ooit.”


   Tot slot: u leidt een partij, u bent verwikkeld in een rechtszaak en u hoopt de verkiezingen te gaan winnen. Hoe groot is de druk?

   Delete
  2. „Het is iets wat je je ergste vijand niet gunt. Het kost heel veel energie. Ik word als een halve crimineel neergezet en dat gaat me natuurlijk niet in de koude kleren zitten. Maar aan de andere kant – en dat is niet om mezelf flink te houden – maakt het me ook wel heel sterk. Je kan het niet eens zijn met wat ik heb gezegd, het smakelijk of onsmakelijk vinden, maar ik heb geen wet overtreden. Tenzij je trucjes uithaalt en nationaliteit tot ras verklaart. Ik kan in de spiegel kijken. Over de hele wereld is de steun hartverwarmend en dat houdt me op de been. Het gaat om de vrijheid van meningsuiting die nu drie eeuwen is teruggezet. Iemand die in een kroeg een Belgenmop maakt, moet niet bang zijn om vervolgd te worden voor racisme. Dat is een oneigenlijke oprekking om een politicus de mond te snoeren. Het Nederlandse volk zal mij vrijspreken. Op 15 maart gaan we winnen.”


   Klik hier om het interview te lezen op de website van de Telegraaf.

   Delete
 4. het Openbaar Ministerie gebruikt nu het vage begrip onverdraagzaamheid.

  Omdat dit NIET in de grondwet staat dient Geert Wilders vrijgesproken te worden en de rechters dienen zelf opgesloten te worden in hun eigen hok van ONVERDRAAGZAAMHEID...op WATER en BROOD!

  ReplyDelete
 5. Replies
  1. Of course this COWARD doesn't allow comments underneat his BULL CRAP!

   Delete

Zie: HTML-tags in reacties toepassen en open met deze link een nieuw tabblad of nieuwe pagina om de aanwijzingen te kunnen raadplegen.