Monday, October 1, 2012

Big Brother rukt op: Britse politie wil drones

De Britse politie wil voor zijn surveillance-activiteiten in de lucht onbemande vliegtuigjes gaan inzetten. Dat meldden Britse media maandag op gezag van een hooggeplaatste politiechef.

Politiechef Alex Marshall van Hampshire zei zondag dat het gebruik van drones, die momenteel alleen worden ingezet door het leger, een stuk goedkoper en efficiënter is dan de bemande helikopters die nu worden gebruikt bij de opsporing van criminaliteit. De onbemande vliegtuigjes kunnen veel langer in de lucht blijven dan helikopters en leveren op jaarbasis een besparing van tientallen miljoenen euro's op.
Tegenstanders vrezen echter voor big brother-achtige toestanden met de inzet van drones. Ook zou het gevaar bestaan dat de onbemande vliegtuigjes botsen met ander luchtverkeer.

Bron...

Ook Australië doet 'vrolijk' mee aan het bespioneren van de eigen bevolking:

Australian Government Now Spies on Its Citizens More than the US Government Does
The Australian Government has now been labelled as the most intrusive government in the Western world. It has been revealed that on a per-capita basis, the Australian government spies on its citizens more than any other Western government.

No comments:

Post a Comment

Zie: HTML-tags in reacties toepassen en open met deze link een nieuw tabblad of nieuwe pagina om de aanwijzingen te kunnen raadplegen.