Saturday, February 9, 2013

De Joden worden uit Brussel verdreven

 
In de nacht van 27 op 28 december 2008 werden te Anderlecht een aantal winkelzaken beklad met Davidsterren en Hakenkruizen en opschriften zoals ‘KILL YOU’. Het begin van veel antisemitische opstootjes, vernielingen en bekladden van Joodse handelszaken en winkels. Sommigen vonden [en vinden nog steeds!] dat de Gaza oorlog tegen Hamas ook in ons land moet beslecht worden tegen de Joodse gemeenschap van België, in het bijzonder in Brussel en in Antwerpen. Onder het mom van zogenaamde ‘anti-Zionistische actie’ en haat jegens de Joodse staat Israël, stak de aloude virulente en latent aanwezige Jodenhaat de kop weer op, alsof die nooit was weg geweest. We waanden ons vanaf dan de komende weken en maanden weer volop in de jaren 1930…

Het stemt treurig: de meeste EU-politici en vele werknemers van het Europees Parlement wonen op een comfortabel veilige afstand van de onaangename feiten in Brussel. Een feit is het toenemende antisemitisme, dat parallel aan de groeiende toestroom van moslims in de stad is toegenomen.

Toenemend aantal antisemitische handelingen
Het zijn geen vermoedens die ik hier opschrijf, maar conclusies uit een grondig vervaardigd rapport over het thema “Jeugd in Brussel” van de Vlaamse professor in de sociologie Mark Elchardus.

Lees de rest van dit bericht

No comments:

Post a Comment

Zie: HTML-tags in reacties toepassen en open met deze link een nieuw tabblad of nieuwe pagina om de aanwijzingen te kunnen raadplegen.