Tuesday, April 2, 2013

Parlementslid van Likoed eist verontschuldigingen van Turkije voor het laten zinken van de Struma

Turkije, 23 februari 1942. Het schip de m/v Struma met 781 Joodse vluchtelingen aan boord wordt de haven van Istanboel uitgesleept en met kapotte motor achtergelaten op de Zwarte Zee. De volgende dag zonk het schip naar de bodem; alle opvarenden kwamen op één na om.
 
Volgend op de verontschuldiging van het Israëlisch kabinet bij Turkije over het Free Gaza Flotilla, waarbij op het vlaggeschip de m/s Mavi Marmara 9 Turkse ‘vredesactivisten’ het leven lieten, eist parlementslid Moshe Feiglin van Likoed (Netanjahoe’s partij) verontschuldigingen van Turkije voor het drama op het schip de m/v Struma die in 1942 naar de bodem zonk van de Zwarte Zee. Hierbij verdronken 781 Joodse vluchtelingen.

Het drama van de m/v Struma moet iedereen nog wel bekend zijn. Half december 1941 scheepten zich 781 Joden in aan boord van de Struma dat voor anker lag in de haven van Constanta in Roemenië. Het merendeel waren Roemeense Joden die op de vlucht waren voor vervolging en deportatie in eigen land. Van de ca. 500.000 Joden die voor WOII in Roemenië leefden, zal ruim de helft de Holocaust door de nazi’s niet overleven. Vandaag leven er nog ca. 6000 Joden in Roemenië.

Het doel van de Struma was om Israël te bereiken, dat toen nog bestuurd werd door de Britse bezetter onder de naam Brits Mandaat voor Palestina. De kans dat zij tot het grondgebied zouden toegelaten worden was minimaal vermits Groot-Brittannië tijdens de oorlogsjaren (in volle Holocaust!) strenge beperkingen had opgelegd op Joodse immigratie.

Lees de rest van dit bericht
Muslims Hurl Rocks at Jews on Temple Mount 

No comments:

Post a Comment

Zie: HTML-tags in reacties toepassen en open met deze link een nieuw tabblad of nieuwe pagina om de aanwijzingen te kunnen raadplegen.