Wednesday, April 17, 2013

Wilders: Rutte zit aan de paddo's


Geert Wilders heeft ernstige twijfels over de geestelijke gesteldheid van premier Mark Rutte. De PVV-leider betichtte Rutte er vanmorgen van paddo’s of spacecake te hebben gegeten toen hij mensen opriep om de economie te stimuleren. 

Rutte deed die oproep nadat het sociaal akkoord was gesloten. Volgens Wilders houdt de premier mensen 'straal voor de gek', meldt het ANP. "Hij staat te roepen: koop dat huis, koop die auto. Maar waarmee dan? Het kabinet pakt mensen het geld af."


Het sociaal akkoord is volgens de PVV-leider een wassen neus. Hij verwacht dat de nullijn voor personeel in de zorg in augustus gewoon weer op tafel ligt. Wijzend op de peilingen en de afnemende steun voor VVD en PvdA daarin, stelt hij dat het vertrouwen weg is. "Het volk van Nederland beseft wat premier Rutte niet beseft: niemand gelooft hem nog."

Bron...

 PVV-Nieuwsbrief
 
Voorzitter, dit sociaal akkoord is het zoveelste akkoord onder premier Rutte waarin het woord belastingverlaging niet voorkomt. Ik begin dan ook met een felicitatie. Die felicitatie is welverdiend. Mark Rutte is de beste premier… die de PvdA ooit heeft gehad.

De minister-president was donderdagavond bij Nieuwsuur. We moeten “met elkaar dat CPB verslaan,” riep hij tot de Nederlanders. Jongens, zei hij, ik citeer: “we gaan eens een keer die nieuwe auto kopen. We gaan eens een keer dat nieuwe huis kopen. Laten we die handshake doen.”

Toen ik dat hoorde, vroeg ik me af: Wat heeft de heer Rutte gegeten: waren het paddo’s of was het een flink stuk space cake wat hij achter de kiezen had?

De minister-president staat te roepen: Niet somberen, heb vertrouwen, alles komt goed. Trek je portemonnee. Koop dat huis, koop die auto. Maar waarmee? Waarvan?

Waarvan moeten de Nederlanders die nieuwe auto en dat nieuwe huis betalen, nu het kabinet de mensen hun geld heeft afgepakt?!

Alleen al dit jaar krijgt Nederland te maken met ruim 9 miljard extra lastenverzwaringen: de BTW ging al omhoog, de huren schieten omhoog, een hoger eigen risico in de zorg, de assurantiebelasting omhoog, de accijnzen omhoog, extra energiebelasting, de tarieven in de loonbelasting omhoog, de hypotheekrenteaftrek afgebouwd, ja zelfs 100 miljoen extra belasting op leidingwater. De premier houdt de mensen straal voor de gek. Door al deze belastingverhogingen hebben mensen helemaal geen geld meer om een nieuwe auto of dat nieuwe huis te kopen.

Vz, om die reden deugt het sociaal akkoord niet. Want er zit geen cent belastingverlaging in. Helemaal niets. Wat de Nederlandse economie nu nodig heeft is lastenverlichting. Het inkomen van elk huishouden ging er vorig jaar gemiddeld 3 procent op achteruit. Nederland had de grootste koopkrachtdaling in 30 jaar. Na Estland had Nederland de hoogste inflatie van de hele Europese Unie. De eigen woning van een miljoen huishoudens staat inmiddels onder water.

Maar de premier roept: Het vertrouwen moet groeien. Maar het vertrouwen kan niet groeien als de economie niet groeit. En de economie kan pas echt groeien als de consumptie stijgt. En de consumptie kan alleen stijgen als er lastenverlichting komt. Vertrouwen heeft slechts drie dingen nodig: Belastingverlaging, belastingverlaging, en belastingverlaging.

En dat krijgt de burger niet. Niet van het kabinet, niet van de sociale partners. En daarom deugt ook dit sociaal akkoord niet.

En hoe kan de heer Rutte de mensen in het land om vertrouwen vragen als hij alle verkiezingsbeloften heeft gebroken, als hij de belastingen verhoogt, en als zijn eigen partij de VVD vechtend en rollebollend over straat rolt. Wat een chaos. Wat een onderling wantrouwen. De VVD is de weg totaal kwijt. Iedere dag een andere boodschap. Op donderdag Mark Rutte die zegt: die 4 miljard extra bezuinigingen doen we even niet, en als u maar genoeg nieuwe auto’s en nieuwe huizen koopt, als u dat nu doet gaan we straks die 4 miljard misschien niet bezuinigen. Op zaterdag Edith Schippers. Die zegt: die 3 procent maakt eigenlijk niet uit – 3,2% is ook goed. En gisteren kwam ze ook daar op terug.

En op zondag schiet VVD-troonopvolger Halbe Zijlstra – ja, daar heb je hem, de campagne is begonnen – de boodschap van Rutte en mevrouw Schippers aan flarden.

Vz, met zo’n VVD heb je eigenlijk geen oppositie meer nodig.

Het sociaal akkoord is een wassen neus. Want dat pakket van 4 miljard bezuinigingen ligt straks gewoon weer op tafel. Iedereen die denkt dat die nullijn in de zorg toch maar mooi van tafel is, die heeft het verkeerd begrepen. Die zijn straal voor de gek gehouden. De heer Zijlstra zei op televisie – ik citeer: “Laat ik als VVD-fractievoorzitter heel helder zijn: in augustus ligt gewoon dat pakket weer op tafel.” Dat is de boodschap van de VVD.

Vz, de tijd tikt. Elke dag dat we nalaten om het roer om te gooien, is een verloren dag, een dag dat we dieper in het moeras zinken. Gelukkig komen de burgers van Nederland steeds meer in het verzet. De opiniepeilingen laten er geen twijfel over bestaan. De partijen in Vak K vertegenwoordigen inmiddels nog maar een derde van de kiezers.

Vz, dat komt natuurlijk ook omdat Premier Rutte volstrekt ongeloofwaardig is geworden. Hij lacht alles weg. Hij draait als een tol. Hij beloofde belastingverlaging, maar gaf belastingverhogingen. Hij zei ‘Niet met de pvda’, maar ging toch in zee met de pvda. Hij zei ‘Geen geld naar de Grieken’, maar gaf wel geld aan de Grieken. Hij zei ‘Ik kom niet, als VVD, aan de hypotheekrenteaftrek’, maar hij deed het toch. Hij zei ‘Niet nivelleren’, maar hij deed het toch. Hij zei dat hij perse 4 miljard extra wilde bezuinigen, dat was keihard nodig om in 2014 die 3% te halen. En nu zegt hij “Voorlopig toch maar even niet’.

Vz, het volk van Nederland beseft wat Mark Rutte zelf nog niet beseft: Niemand gelooft hem nog.

Dank u wel.


Indien u wilt reageren klik op deze link voor een mail naar Geert Wilders
3 comments:

 1. Mevrouw de voorzitter,

  Vier weken geleden vandaag precies, stond ik hier namens de PVV fractie en uitte ik mijn woede over de incompetentie van dit Kabinet over de terreuraanpak.
  Ik riep het kabinet op wakker te worden. De islam als oorzaak van de terreurellende te benoemen. De grenzen te sluiten, de islamisering te stoppen. Jihadisten te laten gaan of op zijn minst vast te zetten. En jihadgangers nooit meer terug te laten gaan.
  Nooit meer terug in Nederland.

  Mevrouw de voorzitter, we zijn nu 4 weken verder, en we zijn niets opgeschoten.
  Er is niets beter geworden, maar het is vooral slechter geworden.
  Nederland wordt zo ongeveer geconfronteerd met de grootste dreiging sinds de Tweede Wereldoorlog en het beleid wordt nog steeds gekenmerkt door amateurisme en ontzettend gevaarlijke politieke correctheid.

  Vz.
  Toen afgelopen zomer moslims met ISIS vlaggen door de straten van Den Haag paradeerden en “dood aan de Joden” riepen was er geen minister te bekennen en wilde de burgemeester van Den Haag van VVD-huize niet eens terugkomen van zijn vakantie in Frankrijk.
  En nu geweldloos tegen de moskee van Leiden wordt geprotesteerd, rent Minister Asscher als een haas naar Leiden en sprak de burgemeester van Leiden er binnen 3 minuten schande van.
  Vz. Wat een dubbele moraal. Wat een selectieve woede. Wat een laf islam-geknuffel.

  En ondertussen geeft de overheid nog meer steun aan islam in Nederland. Alsof er niks gebeurd is. Alsof het probleem in ons land is dat we te weinig islam in Nederland hebben. In Gouda Vz. mag nu een mega-moskee worden gebouwd. Met een echte apartheidsmuur er om heen zodat de moslimmannen met baarden geen vrouwenbenen hoeven te zien. Knettergek Vz.
  Dit land lijkt wel bestuurd te worden door alleen knettergekke bestuurders. En ook de rechterlijke macht kan er wat van. Ik weet Vz, u weet Vz, dat mijn partij, de PVV, vindt dat men jihadisten vooral moet laten gaan. Hup, de grens over, de Nederlandse nationaliteit afpakken en nooit meer terug.
  Maar als je, zoals het kabinet persé wil, ze wil tegen houden… onverstandig… maar als je dat al doet, en je betrapt ze een keer op heterdaad met een kofferbak vol met gevechtsspullen, dan mag je er toch vanuit gaan dat ze op zijn minst een jaar of dertig op water en brood de gevangenis ingaan.

  Maar Vz, natuurlijk niet in Nederland. In Nederland hebben we rechters die eerst tegen Hakim en Mohammed zeggen: “Doe je enkelband maar af, want het is natuurlijk erg lastig met sporten. En daarna spreken we jullie wel vrij want al die afscheidsbrieven, die walkietalkies, die bivakmutsen en die gevechtskledij, die waren natuurlijk bedoeld voor een skivakantie in Syrië.”
  Vz, de Alexander Pechtoldprijs voor de meest politiek-correcte onnozelheid voor 2015 is nu al gewonnen door de rechtbank in Arnhem.

  En dit kabinet Vz, dit kabinet weigert nog steeds te erkennen dat de islam, die zieke ideologie van Allah en Mohammed, de ideologie van haat en geweld, de oorzaak is van al die terreurellende. Wie kritisch is en durft te zijn over de islam of de zogenaamde profeet Mohammed, hem afbeeldt in een cartoon, hem bespot of beledigt, tekent zijn doodvonnis. Vz, dat dat geen loze woorden zijn hebben we onlangs in Parijs kunnen zien. En uit onderzoek blijkt dat maar liefst 100.000 moslims in Nederland bereid zijn om vanuit hun geloof geweld te gebruiken. En we wisten al dat 80% van de Turkse jongeren geweld tegen christenen, joden en niet-gelovigen OK vindt. En dat driekwart van de jihadgangers Marokkanen zijn.
  En ondertussen hebben we volgens de Spaanse politie al zo’n 30.000 tot 100.000 Europese moslims die zich hebben aangesloten bij de Islamitische Staat. Duizenden daarvan zijn inmiddels al teruggekeerd.
  En die kunnen mevrouw de Vz, en dat is een levensgroot probleem, zomaar Nederland binnenkomen. Omdat we weigeren onze grenzen te bewaken. Omdat het kabinet weigert onze grenzen te bewaken. Omdat de buitengrenzen van Europa ook een grote gatenkaas zijn.

  ReplyDelete
 2. Vz,
  Zelfs een vertienvoudiging van het budget van de AIVD zou nog niet genoeg zijn om deze mensen allemaal te volgen zolang we onze grenzen openhouden.
  Wat u moet doen meneer Rutte is uit Schengen stappen. Onze grenzen zelf weer controleren. En jihadis ons land niet meer binnen laten komen.
  Zolang u dat niet wilt doen… op zijn minst sluit die Jihadisten op. En lukt dat niet via het strafrecht, voer dan administratieve detentie in of sluit ze op via het bestuursrecht.

  Stop de islamisering. Stop de immigratie. Stop die asieltsunami. Laat geen haatpaleizen meer bouwen zoals in Gouda. Genoeg is genoeg!
  En doe me een plezier. Stuur minister Opstelten met pensioen. Het is een aardige man. Maar gun hem alstublieft een aangename oudedag. Iets met een hengel of een postzegel. Verzin iets. Maar weg op het ministerie van Veiligheid en Justitie.
  Minister-President, ga aan het werk. De-islamiseer Nederland. Pak de bron van de terreur aan. Doe eindelijk wat u moet doen. Treed op, of treed alstublieft af!

  Dank u wel.

  Inbreng Geert Wilders bij terreurdebat (11-02-2015)

  ReplyDelete

Zie: HTML-tags in reacties toepassen en open met deze link een nieuw tabblad of nieuwe pagina om de aanwijzingen te kunnen raadplegen.