Monday, June 17, 2013

De verkrachting van Nederland ten gunste van de Roomse EU

Het samenvoegen van de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland kan jaarlijks een besparing opleveren tot 70 miljoen euro. 

Dat staat in het ontwerpvoorstel voor de herindeling dat minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) vandaag publiceerde. Oorspronkelijk was het plan om de fusie in 2015 rond te hebben, maar in april besloot Plasterk de drie provincies een jaar extra de tijd te geven. In het nieuw te vormen landsdeel wonen 4,3 miljoen mensen.Er kan tot en met 16 oktober worden gereageerd, daarna verschijnt het wetsvoorstel. Het kabinet wil de Noordoostpolder meenemen in de samenvoeging, maar als de geluiden daartegen erg sterk zouden worden, valt daarover te praten, zo bleek bij de toelichting door de bewindsman. "Ik zit er redelijk open in.'' Het is een beetje de vraag hoe Urk en Emmeloord erover denken, maar tot nog toe had Plasterk 'geen objectieve basis' om het anders te doen dan hij nu heeft voorgesteld. Plasterk heeft nog geen ideeën over de hoofdstad van de nieuwe 'superprovincie'. Dat is aan het nieuwe landsdeel om zelf te bepalen.
Plasterk zegt ondanks alle kritiek te geloven in de komende megaprovincie. (ANP)

Bron...

Werknaam megaprovincie:Noordvleugel

No comments:

Post a Comment

Zie: HTML-tags in reacties toepassen en open met deze link een nieuw tabblad of nieuwe pagina om de aanwijzingen te kunnen raadplegen.