Wednesday, June 19, 2013

Hamas ontplooit 600 man om te verhinderen dat raketten naar Israël worden afgevuurd

Gaza City, 14 januari 2010. Zwaar gesluierde vrouwelijke politieagenten houden toezicht over de vrouwen in de Gazastrook zodat ze zich zou houden aan de gedrag- en kledingvoorschriften opgelegd door het islamistisch regime van Hamas
 
Hamas heeft een 600 tellende bijzondere strijdmacht opgesteld in de Gazastrook die 24 uren per dag werkt om te voorkomen dat raketten worden afgevuurd naar Israël, berichtte een hoge Arabische bron in een interview met The Times of Israël op maandag.


Sinds Egypte – met de verkiezing een jaar geleden van President Mohammed Morsi – zijn betrokkenheid in Gaza opvoerde en druk begon te zetten op Hamas om geen raketten meer af te vuren, heeft de islamistische terreurorganisatie met veel overgave gewerkt om de vrede in Gaza te behouden, zelfs wanneer dat gaat ten koste van confrontaties met kleinere islamistische terreurgroepen zoals de extremistische Salafisten. Aldus, heeft Hamas een speciale strijdmacht in het leven geroepen die de “openbare orde moet bewaren” en die bestaat uit een 600 tal gewapende militanten die overwegend langsheen de Israëlisch-Gazaanse grens patrouilleren.

Lees de rest van dit bericht


No comments:

Post a Comment

Zie: HTML-tags in reacties toepassen en open met deze link een nieuw tabblad of nieuwe pagina om de aanwijzingen te kunnen raadplegen.