Saturday, June 29, 2013

Ondanks nieuwe president blijft Iran hard doorwerken aan atoomwapenprogramma

Ayatollah Ali Khamenei, de enige ware leider van Iran, droomt hardop om de nieuwe Führer van het Midden-Oosten te worden. “Juden Raus!” is zijn lijfspreuk en zijn atoomwapenprogramma staat enkel in functie van dat streven. De nieuw verkozen president Hassan Rouhani die begin augustus aantreedt, is in de handen van poppenspeler Khamenei slechts de slaafse marionet die moet uitvoeren wat hem wordt gedicteerd.


Het persagentschap Reuters bericht dat Iran zijn programma van uraniumverrijking in verhoogd tempo doorzet, aldus vertelde de chef van het nucleaire project gisteren vrijdag, wat concreet betekent dat er geen noemenswaardige verandering is opgetreden in de koers van Iran, ondanks het feit dat Iran op 14 juni jl. een ‘gematigde’ president heeft verkozen.


Van zodra president Hassan Rohani begin augustus zijn functie opneemt, zal de huidige ploeg die voorstander is van de harde lijn in Teheran, kernbesprekingen beginnen met de zes wereldmachten, die wordt aangevoerd door Saeed Jalili, een rivaliserende verkiezingskandidaat van Rouhani. De ambtstermijn van Fereydoun Abbasi-Davani‘s als hoofd van de kernenergieagentschap van Iran kan dan eveneens in gevaar komen.

Lees de rest van dit bericht
No comments:

Post a Comment

Zie: HTML-tags in reacties toepassen en open met deze link een nieuw tabblad of nieuwe pagina om de aanwijzingen te kunnen raadplegen.