Friday, July 12, 2013

Barack Obama gaat dan toch zijn miljarden dollars militaire hulp aan Egypte herzien

In Egypte leveren islamistische koppensnellers slag met militaire koppensnellers. De Amerikanen zijn er nog niet helemaal uit naar welke groep koppensnellers in Egypte voortaan hun jaarlijkse miljardendollarhulp moet gaan. “Maar geen nood, we bedenken wel wat,” dixit Obama. Voor wie geen touw (meer) kan vastknopen aan het buitenland beleid van Obama’s regering inzake het Midden-Oosten (èn Israël); troost u, u bent vast niet de enige ..
[cartoon van Ronny Gordon - Arutz-7]
 
Uren nadat ambtenaren van de Verenigde Staten bevestigden dat de plannen om F-16 gevechtsvliegtuigen aan Egypte te leveren toch zullen doorgaan ondanks de omverwerping van de islamistische president Mohammed Morsi, besloot president Barack Obama een stap terug te zetten en gaf de opdracht om de hulp aan de Egyptische regering te herzien.


“De gebeurtenissen van vorige week in aanmerking genomen, heeft de president relevante departementen en agentschappen gesommeerd om onze hulp aan de Egyptische regering te herzien,” las een verklaring van het Pentagon zoals die door Al Jazeera werd geciteerd.

Lees de rest van dit berichtNo comments:

Post a Comment

Zie: HTML-tags in reacties toepassen en open met deze link een nieuw tabblad of nieuwe pagina om de aanwijzingen te kunnen raadplegen.