Wednesday, July 17, 2013

Boycot-Israëldecreet van de Europese Unie zorgt voor aardbeving in Israël

De Joodse “nederzetting” van Givat Ze’ev, vijf kilometer ten noorden van Jeruzalem op de West Bank in Samaria, mag voortaan geen handel meer drijven met de 28 landen van de Europese Unie. Volgens de EU leven de ca. 11.500 inwoners van Givat Ze’ev daar illegaal en moet de Joodse bevolking van die gemeente zich eerst volledig terugtrekken uit het betwiste gebied. Enkel Joden die binnen de pre-1967 lijn van Israël wonen, bestaan wettelijk (voorlopig?) nog wel voor de EU. Zoals bekend tracht de EU de West Bank en Jeruzalem volledig Jodenvrij te maken om aldus plaats te maken voor de Palestijnen. [foto: Johannes Gerloff, Israelnetz]

Een bindend decreet van de EU verbiedt iedere verstrekking van studiebeurzen, onderzoeksmiddelen of prijsuitreikingen aan Israëli´s die hun vaste verblijfplaats op de Westelijke Jordaanoever, op de Golanhoogte of in Oost-Jeruzalem hebben. Ook de samenwerking met deze Israëli´s en hun financiële ondersteuning werd verboden. Het besluit zou voor alle 28 lidstaten bindend zijn. De gedupeerden zijn meer dan een half miljoen joodse Israëli´s.


No comments:

Post a Comment

Zie: HTML-tags in reacties toepassen en open met deze link een nieuw tabblad of nieuwe pagina om de aanwijzingen te kunnen raadplegen.