Thursday, October 10, 2013

Obama blundert alweer in het M-O: hulp aan Egypte met honderden miljoenen dollars beknot

Opperbevelhebber generaal Sisi gooit de beuk erin in Egypte
 
“De keuze in Egypte gaat niet tussen democratie en het militaire regime, maar tussen een islamistische dictatuur en seculier autoritarisme. De hulp beknotten zal het militaire regime niet van de macht verdrijven. Maar het zal de Moslim Broederschap wel doen volharden om terug aan de macht te komen. De Amerikaanse maatregel zal aldus niet het geweld doen afnemen maar het eerder nog doen toenemen en de strijd van de Broederschap nodeloos verlengen waarvan de Islamisten thans geloven dat de zege binnen bereik komt omdat thans hun militaire opponenten [door het Westen] geïsoleerd worden.” [Jonathan S. Tobin, 9 oktober 2013]

 De regering van president Obama zal zijn hulp aan Egypte met honderden miljoenen dollars terugschroeven om zijn ongenoegen te uiten over het trage tempo van het herstel van de democratie na de verdrijving van president Mohammed Morsi door het leger, meldt USA Today. De VS biedt 1,5 miljard dollar jaarlijkse steun aan Egypte, maar het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft nog geen dollar doorgestort van de steun van het bedrag dat wordt ingekrompen, volgens het bericht.

Lees de rest van dit bericht


No comments:

Post a Comment

Zie: HTML-tags in reacties toepassen en open met deze link een nieuw tabblad of nieuwe pagina om de aanwijzingen te kunnen raadplegen.