Wednesday, October 2, 2013

Tien redenen waarom Palestijnen nooit in vrede met Israël kunnen/willen leven

Palestijnen sturen hun beste vredesduif naar de Joodse staat….
[cartoon van de Israëlische tekenaar Ronny Gordon - bron: Arutz-7]
 
Premier Netanjahoe spreekt morgen weer de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toe. Hij onderhandelt momenteel met de Palestijnse president Abbas over een nieuw vredesverdrag. Het zou fantastisch zijn als hieruit een blijvend vredesverdrag zou kunnen komen, zodat de Palestijnen en Israëli’s in vrede met elkaar kunnen gaan leven.

De kans hierop is echter klein. Hiervoor zijn tien redenen vanuit Arabisch perspectief:


1. De Palestijnse president Abbas heeft feitelijk geen mandaat om namens de Palestijnen te spreken. In januari 2005 begon zijn vierjarige ambtstermijn, die op 9 januari 2009 is verlopen. Abbas is volgens de democratische grondregels dus al 4 jaar geen president meer.

2. Bij de parlementsverkiezingen in 2006 kozen de Palestijnen voor Hamas, dat 56% van de zetels in het Palestijnse parlement kreeg. Deze Hamas regering van premier Haniyeh weigert zelfs om de reeds tussen de Palestijnen en Israëliërs afgesloten vredesakkoorden uit te voeren – waardoor het geboycot wordt door de internationale gemeenschap. Hamas is ook fel tegen deze nieuwe onderhandelingen. Simpelweg omdat Hamas geen vrede wil met Israël: het wil de totale vernietiging van Israël, zoals vastgesteld in artikel 11 van het Handvest van Hamas.

Lees de rest van dit bericht

1 comment:

Zie: HTML-tags in reacties toepassen en open met deze link een nieuw tabblad of nieuwe pagina om de aanwijzingen te kunnen raadplegen.